STIHL ovlašćeni servis i prodaja
STIHL savetovanje 011/332-9979
STIHL savetovanje 011/332-9979

STIHL MS 462 C Motorna testera

154,999.00 рсд

STIHL – MS 462 C je motorna testera – Veoma pokretljiva uz izuzetno ubrzanje. Za obaranje i sečenje grana u seči srednjeg i visokog intenziteta. Opremljena M-Tronic-om, HD2-filterom sa veoma dobrim učinkom filtriranja. Pričvršćene navrtke na poklopcu lančanika olakšavaju skidanje lanca, zatvarači rezervoara bez alata za jednostavno i bezbedno punjenje gorivom, štedljivi 2-MIX motor.

Tehnički podaci

Preporučena dužina vodilice cm/inch 45cm/18″
Zapremina cm³ 72.2
Izlazna snaga kW/KS 4.4/6.0
Težina kg 1) 6.0
Odnos mase i snage kg/kW 1.4
Nivo zvučnog pritiska dB(A) 2) 108
Nivo snage zvuka dB(A) 2) 119
Vrednost vibracije levo/desno m/s² 3) 4.8/3.6
STIHL Oilomatic tip lanca testere 3/8″ RS

1) Sa praznim rezervoarima, bez vodilice i lanca
2) K-factor prema DIR 2006/42/EC = 2.5 dB (A)
3) K-factor prema DIR 2006/42/EC = 2m / s ²

Maksimalna količina za poručivanje: 3 kom.

STIHL M-Tronic (M)

Potpuno elektronski sistem upravljanja motorom podešava vreme paljenja i doziranje goriva u svim režimima rada. Takođe uzima u obzir spoljne uslove kao što su temperatura, nadmorska visina i kvalitet goriva. Omogućava konzistentne performanse motora, konstantnu maksimalnu brzinu i vrhunsko ubrzanje. M-Tronic čini nepotrebnim ručno podešavanje karburatora. Zahvaljujući elektronskom prepoznavanju hladnog/toplog starta sada postoji samo jedna startna pozicija na kontrolnoj polugi. Motor počinje da radi nakon nekoliko trzaja startne ručice, bez promene položaja kontrolne poluge može odmah da ubrza do maksimuma – čak i nakon hladnog starta. M-Tronic takođe pamti svoje prethodne postavke u nedogled i upotrebljava ih kad ponovo startujete testeru. Dakle, kada su spoljni uslovi isti maksimalne performanse motora su vam na raspolaganju nakon svakog starta.

Zatezanje lanca sa strane

Udoban način zatezanja lanca na bezbednom odstojanju od oštrice lanca.

Kompenzator

Ovaj kontroler održava odnos gorivo/vazduh u smeši za sagorevanje konstantnim a otuda i snagu motora. Tačna količina goriva je dostavljena u karburator u zavisnosti od količine vazduha koji prolazi kroz filter za vazduh. Filter ne treba čistiti dok se ne pojavi znatan pad u snazi motora.

 

Dekompresioni ventil

Ventil za dekompresiju je deo sistema za lako startovanje. Ventil treba pritisnuti pre startovanja da se smanji pritisak kompresije pri pokretanju kao i napor potreban da se povuče kanap startera. Ventil za dekompresiju je poluautomatski: kad se ručno pritisne pre paljenja automatski se zatvara kad motor upali.

 

Anti-vibracioni sistem

Intenzivne vibracije na ručkama mogu dovesti do dugoročnih posledica na krvne sudove u šakama i rukama. STIHL je stoga razvio delotvoran anti-vibracioni sistem gde egzaktno proračunate odbojne zone smanjuju prenos oscilacija motora i lanca testere na cevi držača i ručke.

 

HD2 filter sa radijalnim zaptivačem

Novi HD2 filter za vazduh, napravljen od PET materijala sadrži radijalno zaptivanje sprečavajući unošenje sitnih čestica prašine. Hermetičko zaptivanje povećava vek trajanja motora i smanjuje habanje.

 

Patent zatvarač

Posebno posvećena pažnja na zatvarače rezervoara goriva i ulja za lako otvaranje i zaključavanje bez potrebe za alatom.

 

STIHL 2-MIX motor

Dvotaktni motor sa 2-MIX tehnologijom daje dobre rezultate, veliku vučnu snagu, a pri tom štedi i do 20% goriva u poređenju sa dvotaktnim motorima iste snage, bez 2-MIX tehnologije.

 

Komandni prekidač sa STOP funkcijom

Nakon gašenja mašine, upravljačka ručica se automatski vraća u radni položaj, omogućavajući na taj način momentalno, ponovno startovanje.

 

Integrisane matice

Prilikom zamene reznog alata nema rizika od gubitka matica lančanika. Velika prednost za sve korisnike.

 

Mali odnos snage i težine

STIHL MS 462 C je najlakša profesoinalna motorna testera u svojoj kubikažnoj klasi. Posebne komponente kao što su cilindar sa ugaonim, rashladnim rebrima, kompaktan poklopac lančanika, olakšana radilica i optimizovan magnet obezbeđuju da je mašina znatno lakša.

 

STIHL Ematic sa novim sistemom uljne pumpe

Novi sistem uljne pumpe omogućava veću zapreminu ulja za isporuku. Ovo je naročito korisno u prašnjavim uslovima ili pri upotrebi dugačke vodilice.

 

Kalibraciona funkcija

Kalibracija STIHL M-Tronic sistema je dodatno optimizovana. Nema potrebe za bilo kakvim ručnim ispravkama čak ni u specijalizovanim područjima upotrebe, npr. na visokim nadmorskim visinama. Kalibracija je završena u cca. 72 sekunde nakoon pokretanja mašine.

 

Optimizovan zupčasti odbojnik

Dužina zuba odbojnika podešena je kako bi se uračunale radijalne konture drveta. Testera prodire u drvo još bolje pri rezanju i obaranju.

 

Vodič za obaranje

Oznaka je dodata kućištu startera i poklopcu motora kako bi pomogla prilikom obaranja drveta. Obezbeđena je bolja kontrola smera pada i sigurnija upotreba mašine tokom sečenja.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Šifra proizvoda: 1142-200-0012 Kategorije: , , ,