STIHL ovlašćeni servis i prodaja
STIHL savetovanje 011/332-9979
STIHL savetovanje 011/332-9979

STIHL MS 291 C-BE – Motorna testera

99,699.00 рсд

Dugotrajna, 2.8kW snažna benzinska motorna testera je svestrana i praktična za poljoprivrednike i baštovane. Sa ekonomičnim 2-MIX motorom potrošnja goriva je smanjena za do 20% a emisija izduvnih gasova za do 50%. Sa STIHL dugotrajnim sistem za filtriranje vazduha sa predfiltriranjem i profesionalnom anti-vibracionom tehnologijom MS 291 postavlja nove standarde za ovaj tip testere. Verzija sa brzim zatezanjem lanca (B) i STIHL ErgoStart-om (E).

Tehnički podaci

Preporučena dužina vodilice cm/inch45cm/18″
Zapremina cm³55.5
Izlazna snaga kW/KS2.8/3.8
Težina kg 1)5.6
Odnos mase i snage kg/kW2.0
Nivo zvučnog pritiska dB(A) 2)103
Nivo snage zvuka dB(A) 2)116
Vrednost vibracije levo/desno m/s² 3)4.5/4.5
STIHL Oilomatic tip lanca testere3/8″ RS

Maksimalna količina za poručivanje: 3 kom.

Standardne karakteristike

 • STIHL ErgoStart (E)

  Pravi napredak u lakom pokretanju. STIHL ErgoStart (E) smanjuje napor potreban za startovanje alata na pola a startni kanap može da se povuče na samo jednu trećinu normalne sile. Sve što je potrebno: 2 prsta i nežno povlačenje.

 • Brzo zatezanje lanca (B)

  Nakon otpuštanja poklopca lančanika, lanac može biti podešen pomoću točkića bez potrebe za alatom.

 • STIHL 2-MIX motor

  Dvotaktni motor sa 2-MIX tehnologijom daje dobre rezultate, veliku vučnu snagu, a pri tom štedi i do 20% goriva u poređenju sa dvotaktnim motorima iste snage, bez 2-MIX tehnologije.

 • Napredna tehnologija sagorevanja

  Četiri prelivna kanala vrte smešu benzina i vazduha pre paljenja, omogućavajući optimalno sagorevanje i visoko efikasne performanse. Rezultat je manja potrošnja goriva i visok obrtni momenat u širokom opsegu obrtaja.

 • Predfiltriranje

  STIHL dugotrajni sistem filtriranja vazduha sa predfiltriranjem omogućava znatno duži vek trajanja filtera za vazduh u poređenju sa konvencionalnim sistemima. Uvučeni vazduh se kovitlajući oslobađa većih i težih čestica i tako predfiltriran usmerava na filter vazduha preko pred-separator kanala.

 • Kompenzator

  Ovaj kontroler održava odnos gorivo/vazduh u smeši za sagorevanje konstantnim a otuda i snagu motora. Tačna količina goriva je dostavljena u karburator u zavisnosti od količine vazduha koji prolazi kroz filter za vazduh. Filter ne treba čistiti dok se ne pojavi znatan pad u snazi motora.

 • Anti-vibracioni sistem

  Intenzivne vibracije na ručkama mogu dovesti do dugoročnih posledica na krvne sudove u šakama i rukama. STIHL je stoga razvio delotvoran anti-vibracioni sistem gde egzaktno proračunate odbojne zone smanjuju prenos oscilacija motora i lanca testere na cevi držača i ručke.

 • STIHL Ematic sistem podmazivanja

  STIHL Ematic sistem umanjuje potrošnju ulja za podmazivanje lanca i do 50% u poređenju sa konvencionalnim vodilicama bez Ematic sistema, u zavisnosti od kompleta za sečenje i vrste materijala koji se seče. Sistem se sastoji od STIHL Ematic ili Ematic S vodilice, STIHL Oilomatic lanca testere i pumpe za ulje sa regulatorom potrošnje tj. smanjenom potrošnjom ulja. Ulje za podmazivanje lanca ciljano se usmerava tamo gde je potrebno i uz najmanju potrošnju.

 • Jednoručno rukovanje

  Svim važnim funkcijama kao što su start, saug, gas i stop, može da se upravlja jednom rukom.

 • Ručna pumpa za gorivo

  Sa ručnom pumpom za gorivo start je olakšan zbog smanjenog broja potezanja pri startovanju. Kad se gumena pumpica pritisne, regulatorna komora karburatora se puni gorivom. Time je obezbeđena početna količina goriva za start koja je dovoljna za obrazovanje mešavine goriva i vazduha za paljenje.

 • Patent zatvarač

  Posebno posvećena pažnja na zatvarače rezervoara goriva i ulja za lako otvaranje i zaključavanje bez potrebe za alatom.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Šifra proizvoda: 1141-200-0531 Kategorije: , , , , , Oznake: , ,